singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Wednesday, June 8, 2011

luahan rindu seorang kakak..tolong jangan begini

merindukan dirimu selalu..(maaf gambar terpaksa dikaburkan)


Baru2 ni aku berselisih faham dengan salah seorang adik perempuanku..dia bekerja di somewhere in Bangsar. Entah kenapa hari terakhir yang dia hubungi aku, dia menangis2 nada suara teresak2 buat aku yang mendengarnya di sini merasa pilu. Apa puncanya sampai dia menangis sebegitu rupa?

Aku benar2 tak menyangka adik yang dahulunya ceria, happy go lucky, selalu tersenyum juga memang jarang menampakkan muka yang masam 100% totally telah berubah menjadi seorang yang beremosi, malah tak keterlaluan jika aku katakan dia seolah2 mendendami sesuatu perkara.

dia berbaju hijau, wajahnya yang ceria :')

famili tak ambil berat .. famili sekarang tak macam dulu, semua hipokrit!!!
itulah yang diulangnya berkali-kali (sedih)

Sehingga kini, dia tidak menghubungi aku baik melalui panggilan telefon mahupun khidmat SMS. Akaun fb dah ditutup, macamna lagi aku nak tau perkembangan khabar diri dia. Panggilan telefon atau SMS aku langsung tak dijawabnya sampailah sekarang. Boleh sangat kalau aku nak cari dia, telefon ke tempat kerjanya, tapi aku tak mahu mengganggu kesibukan dia bekerja.

Entahlah, entah apa khabar dia sekarang? Aku mula merindukan gelak tawa dia yang dulu. Aku perhatikan sejak dia berkawan dengan 'abang angkat' mungkin merangkap bf sekarang, sikapnya banyak berubah. Apabila di kampung, tangan tak lekang daripada memegang hp, baru2 ni kata ibuku dia jarang bercakap dan tergesa2 nak balik KL. Aku pula tak berapa berkenan dengan lelaki yang dia berkawan tu (kerana adikku pernah membantu meminjamkan wang & pernah adikku dipukul di muka), tapi dia degil tak nak dengar kata..

Ketika saat ini, seandainya dia menghubungi aku buat ke sekian lamanya menyepi, biarlah aku saja yang mengalah meminta maaf kepada dia. Mungkin aku gagal menjadi kakak yang terbaik buat dirinya, namun sebagai seorang kakak aku tetap mendoakan kebahagiaan adik2 yang membawa haluan arah hidup masing2. Air dicincang takkan putus & sebaik2nya lupakan apa yang berlaku, buang yang keruh ambillah yang jernih. Jangan terlalu ikutkan hati kelak binasa memakan diri sendiri..
dia yg. berbaju putih
Aku tetap menantikan panggilannya, terngiang2 suaranya yang ketawa ceria sewaktu masa dulu. Aku tau dia juga rindukan aku, cuma hatinya belum bersedia untuk say hello. Buat adikku H****, kakak mohon maaf jika ada yang mengguris hati awak. Janganlah terus2an berdiam menyepikan diri, setidak2nya kirimkan SMS sepotong ayat pun dah mencukupi. Sudah2lah awak nak menyalahkan keluarga, sedangkan kami tak tau punca pangkal tuduhan melulu awak tu.Ada baiknya kita berkumpul duduk berbincang dari hati ke hati.

masih menunggu dan menunggu..





5 comments:

YAYA AZURA said...

sedih pulak yaya .. yaya kalau bab family nie capat benar tersentuh emosi .. harap adik leyza terbuka hati dia nak hantar sms or call..

leyzajamil said...

thanks yaya, harap2nya begitulah.

aizamia3 said...

pujuklah dia.. macam mana pun dia tetap adik dan tak salah kalau sesekali kita mengalah kan..

izoel said...

hei :)

coba liat sini
buat gambar kalau di lalui cursor jadi besar

@in kh@lid said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara