singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Tuesday, January 25, 2011

cara nak buat 'back to top' button

keletak keletuk kena patah2 kan jari dulu sbelum buat entri ni. ni pada aku la, pasal jenuh jugakla bila setiap kali nak buat sesuatu terpaksala terhegeh2 bongkar segala macam blog manusia yang ada semata2 nak mencari widget yang kita cari tu. so sebagai pengajaran & ada faedah fungsinya jugak, aku nak buat satu entri khas untuk beberapa widget yang perlu dalam step mencantikkan blog.

untuk permulaan aku nak recall semula step2 nak buat button 'back to top'. penting ni, kalau takde button ni jenuh jari nak scroll up down .. kalau blog tu menjela ke bawah tak ke jenuh nak scroll up ke atas smula. ha ni la gunanya button ni, sama macam pentingnya button baju. ahaks ;)

cara2nya :

1. login masuk dlm blog sendiri, jgn blog org lain pulak..ceroboh namanya tu
2. klik untuk pemahaman lanjut..fahamkan arahannya.
3. andai kata tak minat dengan bentuk button yang muncul tu, apakata kita tukar ke bentuk lain .. macam2 bentuk ada kat sini pilih aje :)
4. yang penting kene faham baik2 step by step yang diajar, takpe sabar budak baru belajar memang gini slow. jangan main hentam kromo iAllah hasilnya akan memuaskan hati kita.

selamat mencuba :)

1 comment:

leyzajamil said...

da banyak kali buat asyik lupa aje..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara