singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Friday, January 21, 2011

RAHSIA COCA-COLA sedap diminum..

da 3 hari berlalu mcm tu je, aku kekontangan idea nak tepek apa dlm entri terbaru ni..nmpknya aku da jumpa apa yg nk dikisahkan kali ni, bagi aku sangat penting untuk dibagitau pasal ia melibatkan hak aku & uoalls sbg pengguna. lain la kalau korang tak kisah, who's care but i really CARE!! ini tentang COKE..

TAPI sebelum tu, nak diingatkan bahawa entri aku kali ni bukan nak memburukkan sesapa atau memboikot Coke tapi sekadar nak share info yang aku baru tau. Sejauh mana kebenarannya harap minta any feedback from uoalls yang may be lagi arif dan bijaksana :)




korang suka minum Coca Cola tak? minuman berkarbonat yang slalu jadi main sponsor untuk acara sukan2 international..mmg diminati seantero dunia. malah, siap ada peminat fanatik lagi kumpul koleksi barang2 & artikel ttg Coca Cola ni. Ape yang amat mengejutkan setelah berkurun lama di pasaran baru sekarang aku tau apa dia SECRET RECIPE dlm Coca Cola sebenarnya..mujurla aku da stop ketagih minuman bergas ni, tapi mcmne dgn sebelum ni aku da minum, da sebati jadi darah daging, harap2 da selamat terbuang jadik bahan kumuhan..lega..


Diringkaskan cerita, kandungan utama yang digunakan nak bagi COKE ni sedap ialah air liur orang2 negara Peru yang dikhabarkan mempunyai khasiat dalam amalan diet mereka & punya 'perasa' tersendiri. Sykt Coca Cola mengimpot air liur orang2 Peru bertong2 besar banyaknya. Ada sejenis minuman 'MAZATO' yang berasaskan air liur orang2 PERU digunakan dalam amalan diet mereka, ha ni lah yang telah menjadi sumber kajian & inspirasi syarikat Coca Cola.


* cuma video ni tak sahih lagi kebenaran betul ke..korang tengok & fikir sendiri la ye..

Pendedahan rahsia ni dibocorkan sendiri oleh bekas pekerja sykt Coca Cola yang geram sebab telah diberhentikan kerja tanpa dibayar 'pampasan' (tak tau la skrg da selesai ke belum isu ni). Memang betul air liur bagus untuk proses diet, penghadaman & pelawasan sbb air liur kita ada satu bahan enzim yg boleh mencuci segala macam dlm usus perut kita. tapi kot ye pun tak patut la letak dalam minuman 'kegemaran ramai' ni ye tak??

Jika masyarakat dunia da tau kisah sebenar di sebalik pembuatan Coca Cola ni pastinye jatuh merundum target jualan Coca Cola ni..patutla dalam senarai bahan kandungan Coca Cola ni cuma tertera “natural and artificial flavors” sahaja. Sila klik http://www.coke.com.my/ untuk maklumat selanjutnya.

oooh.baru la aku tau.

sumber foto : Google

3 comments:

leyzajamil said...

setakat ni takde sesape komen maksudnya betul la coke ni diletak air liur sbg bahan penyedapnya? eeeii yaiks tobat aku.

burhan al-hilmi said...

ya allah..biar betul..serius xsnggup nk minum da..

tp xpercaya sgt la..propaganda je ni..

peace :D

leyzajamil said...

nth la..media yg mengkhabarkan nya pun mmg siarkan hot2 / kontrovesi issues..tp sy mmg tobat xnk mnum da coke ni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara