singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Wednesday, April 20, 2011

Enjit2 Semut Kak Limah Berhantu (o_O)

Adesss, mata sudah berat nak tidur ni, lagi2 lepas kenyang makan lunch ni..kat luar hujan lebat la pulak. sejuuuukkk dingin sampai terbayang2 bantal pelok kat rumah tu. Sabar ye mata, lagi 4jam ko nak balik tak de sapa melarang ko..

Tapi apa kaitannya Kak Limah dengan kisah aku mengantuk pulak ni?? HAHA..apa pulak tak ada kisahnya, adaaa..Pasal lagu Enjit2 Semut yang kak limah nyanyi dalam cerita HKLBR yang bila kita search aje kat enjin pencarian berlumba2 keluar nama Kak Limah. Sekarang ni bila sebut Enjit2 Semut terbayang muka kak limah sedang mengejar Abu Hanifah (si Johan)..terkencit2 dia lari..HAHA.

Tabik TOINK!! la kat Mamat Khalid sebab berjaya mempopularkan kembali lagu rakyat kanak-kanak ni, kalau tidak dah tentu kanak2 zaman sekarang tak tau pasal lagu ni. Bagi sesiapa yang bijak membaca tersirat dan tersurat mesti dah boleh tau maksud setiap baris dalam Enjit2 Semut ni. Contohnya macam si dia ni, boleh tahan jiwang kental juga jiwa dia, mana2 perempuan yang bercintan dengan dia pasti boleh tangkap leleh dengan kebijaksanaan dia mengarang ayat, tak percaya tengok sendiri kat mfauzimtahir.blogspot.com



babak johan menegur kaklimah yang bertenggek dekat kubur…johan mengajak kaklimah tumpang dia…pastuh kaklimah plak bleh nyanyi lagu enjit enjit semut, sapa sakit naek atas….pastuh johan bleh cakap, “seksi plak kak limah dalam gelap ni yer” ahahah sengallll cilok dari SINI

Alhamdulillah, dah sampai masanya aku nak buat satu contest / nak bagi hadiah kat semua orang yang terpilih sebab dah cecah TWO HUNDRED AND FIFTY, mudah-mudahan mereka semua jadi pembaca setia entri aku..Aku nak merasa jugak macamana seronok dengan peningnya bila kita menganjurkan contest dalam blog ni...IAllah, sampai lah juga masanya nanti..Idea dah ada da, nak pikir hadiah dan budget aje..


10 comments:

echaRierie said...

aduhhhh..serius meremang tgk muka hantu kak limah tu..haha..
maklumlah penakut..
=D

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Mohd Fauzi said...

hahah.. jiwang kental?? xda la kot.. jimag tangkap tuh mayb la.. heheh :)

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

leyzajamil said...

@ echaRierie seram mmg seram, tapi jadi kelakar bila tgk muka johan ..

leyzajamil said...

@ BLADE EDGE ok sy dtg nanti..tq dtg sini ye..

leyzajamil said...

@ Mohd Fauzi jimag tangkap?? pekebenda tuh??

leyzajamil said...

@ アヌム ちゃん~~ trm kasih..nnt sy jenguk..

KiD said...

enjit enjit semut... selamat buat cintest... hehehehe

Nak Makan Chicken Chop?

Mohd Fauzi said...

huhu typo error... "jiwang tangkap"...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara