singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Saturday, April 30, 2011

(foto) macarons..dapat merasa jugak akhirnya

selama ni pandang kesat air liur aje tengok macarons comel ni dalam blog cikmin terbayang2 teragak2 macamna la rasanya kan..cikmin pulak time tu buat lucky draw masa tu, beruntunglah si azizbos dapat kurier macarons daripada cikmin..hey geram jek tau.

HAHA..hari ni aku dah boleh gelak besar sebab aku pun da dapat merasa makan macarons ni jugak. Biarlah orang nak kata aku ketinggalan zaman ke apa, pedulikan lah yang penting orang dah tak boleh tipu aku pasal macamna rasa macarons ni. To be honestly, aku tak berapa gemar rasanya yang teramat-amat manis sampai menyentap2 akar dan urat gigi geraham aku ni..ngilu. Ngilu2 pun aku dah ngap 2 bijik dah.

pink - inti vanilla / kuning - inti nutella



Dalam box ni ada 9pcs macarons dijual dengan harga promosi rm15, tapi aku bayar rm17 sbb terhutang budi kat sahabat yang mempromosikan macarons ni kat aku. Sekurang2nya aku dah tau siapa kenalan terdekat yang pandai dan mahir buat macarons di JB ni. Sesiapa berkenan nak cuba air tangan kenalan aku ni boleh masuk kat fb dia cari Laili Jumaah


Jom tengok video ni, tunjukkan cara2 nak buat macarons





7 comments:

S..U..D..@..I..S said...

dah rasa setakat 2 butir je
memang manis
kena kurangkan gullaaaaaa

leyzajamil said...

hihi..yg manis tu la jd penyedapnya.

hanani0210 said...

yer la..macaroons ni manis..jom semakgula. hehehe.. leyza, nak dekat dengan nuffnang, kena join aktiviti dia atau masuk contest dari website dia.kena selalu tgk la.. tu je.nani pun baru je nak belaja.. :)

kakchik@ella said...

Macaron mmg best tp manis. sepupu kc belajar buat macaron RM250 kat Mont Kiara. Mahal, kan.

leyzajamil said...

@ kak chik mak aih mahal giler.. tapi hasilnya memang lumayan kan..

leyzajamil said...

@ hanani0210 mcm semak gula dalam susu tepung anak aje..

KiD said...

laaaa.. camni ke bentuknya... kid tau makan aje.. hehehehe
Kambing Golek Sungai Besar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara