singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Friday, June 17, 2011

SUDAHKAH ANDA MEMBAYAR CUKAI?


ye, saya sudah membayar cukai, anda pula bagaimana???
EH!!! sebijiklah macam ayat iklan..

Loge rasanya hati ini bila dapat selesaikan cukai tanah tengahari tadi. Lagi best bila jelaskan cukai by e-payment aje. Mula2 tu memang terdetik rasa kurang yakin bila membayar melalui online ni, yelah kot2 duit dah ditelan lesap tapi dalam sistem pejabat tanah masih tak berupdate..hmm why not kita mencuba ye tak?

Langkah pertama, telefon dulu Pejabat Tanah bahagian cukai tanyakan berapa jumlah cukai tanah perlu aku bayar. Entah keberapa kalinya aku telefon, lepas tu tetap buat do no je tangguh tak berbayar sampailah hari ni. Tak kiralah berapa pun jumlah cukai tanah tertunggak aku tu, ku pejamkan mata bila klik butang confirm cimbclicks...dah siap..jangan lupa print bukti pembayaran sebagai rujukan masa depan yang aku dah bayar cukai walau lamanya tertunggak.




Kelebihan membayar bil secara online ni ada pro kontranya kan. Kelebihannya mestilah kita dapat membuat pembayaran dalam keadaan selesa, tak perlu nak beratur panjang menunggu giliran di kaunter, tak perlu keluar meredah panas hujan untuk membayar, dan mudah sebab apa segalanya di hujung jari anda. Peringatan untuk diri sendiri, jangan main semberono je bayar guna online, tak pasal2 terklik pula yang tak sepatutnya kita klik, nanti silap hari bulan duit banyak 'lesap' tak tau ke mana pergi. Menangislah ko sorang2 kat situ tak sape peduli.

eh! korang, jemputlah datang ke rumah ye -.-'




3 comments:

KiD said...

kid pun tak tau pernah bayar cukai atau tak? hehehehe
Bocok untuk Anak

wa khairul onggon said...

Wow.. besarnye rumah... hehehe

aizamia3 said...

alamak.. baru teringat cukai pintu belum bayar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara