singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Thursday, July 14, 2011

semangat buat bisnes berkobar2..

Salam ^-^

Berapi² berkobar² semangat nak berniaga. Niaga apa ko boleh buat ha? Niaga pasar malam? Niaga Avon? dah macam² dah ko buat semuanya separuh jalan, hangat² taik ayam jer. Akhirnya ko yang guna sendiri barang tu sampai termuntah². Sedih tak?

Jangan berputus asa & putus harapan..
Kuatkan semangat..
Pasangkan azam baru untuk tebus kegagalan lepas.
Jangan toleh belakang, pedulikan apa orang nak kutuk ko..
Ada diorang bagi ko duit ke bila ko susah?
Paling teruk pon ko kena bambu jer..
hati kena kental beb telinga kena tahan bernanah baru ko boleh maju ke depan.


Mulakan semangat baru dengan persediaan fizikal & mental yang cukup ditambah dengan produk yang bagus plus bantuan dan didikan mentor / upline yang hebat. Hargai & kenangkan semula betapa susahnya kita berusaha nak dapatkan modal buat niaga, iAllah fokus kita nak berniaga lebih konsisten sebab kita ada tanggungjawab hendak melunaskan semua pinjaman perniagaan kita. Ini untuk ko dan mereka yang ada inisiatif buat loan untuk berniaga. Mereka yang guna wang simpanan sendiri lain pula storinya. Bak kata pepatah, hendak 1000 daya tak hendak 1000 dalih. Sampai bila ko nak kerja makan gaji je?. 9/10 rezeki tu kan datang dari perniagaan.


Produk dah ada, dah tau apa yang hendak dijual tapi kita taknaklah zero knowledge. Kenalah tahu serba sedikit info produk, buatlah homework sikit setidak²nya kita dapat idea macamana nak present kat prospek kita. Takdelah errr..aaaa..hmmmm je. Persiapkan diri juga dengan penampilan diri, maksudnya kenalah tunjukkan diri kita sebagai orang berniaga yang berkarisma dengan pakaian yang smart, kemas dan boleh meyakinkan orang. Barulah kita boleh jadi ice breaker yang berjaya..Setuju tak? ke korang ada idea lain? Wassalam.

Selamat Maju Jaya untuk semua usahawan..
Jumpa anda di puncak kejayaan!!!!
Semoga anda lebih kaya dan berjaya! Dr.Azizan Osman




3 comments:

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak..

jemput singgah ye?

MOHD NASER.com

KiD said...

nak meniaga ape ni..? amacam bisnes?
Backlink FREE Untuk Blogger | Bantuan Segera Diper...

LYAfrina said...

GUD LUCK ...
SMOGA BISNESS NI BJLN DGN LANCAR,,AMIN:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara