singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Saturday, March 12, 2011

bagi dara free

Eh dara lak..
heheh..aku nak tiru SamyVelu pulak daa..
Ni nak cakap pasal Kempen Derma Darah sebenarnya yang acaranya pagi tadi berlangsung kat opis.


Niat suci aku nak menderma darah pagi tadi kat opis tak kesampaian. Aku tak layak menderma kata petugas yang jaga info kaunter. Nak derma darah pon kena bersoal jawab jugak rupanya. Dah tak macam dulu, dulu main terjah aje tapi sekarang baguslah para petugas Kementerian Kesihatan mengambil langkah berjaga2 ke atas setiap penderma darah yang hadir.

Sat lagi, bila tiba turn aku nak serahkan form aku ditanya bila my last due date datang bulan bahasa kasarnya..Alamak! saya tak ingat la cik..Pentingnya diorang nak tau tarikh akhir period sebab nak pastikan aku betul2 menepati syarat iaitu seminggu awal & seminggu akhir dari tempoh period baru layak derma darah. hiks..aku tunggu hari rupanya so i am rejected..huhu dah lah tak dapat nak derma darah, souvenir pun tak dapat jugak (atas rasa terima kasih kesudian kita hadir la kan..pon tak de)..

Moral stori : perbetulkan niat anda sebelum melakukan sesuatu..Niat aku derma darah nak souvenir aje tengok apa yang aku dapat?? Nothing!! & apa2hal tanya dulu untuk kepastian jangan main redah aje. Jangan contohi aku yang berlagak bijak ni..Poodaciit!!!

Antara KRITERIA PENDERMA DARAH :

Syarat-syaratnya

1. Anda rasa sihat hari ini.
2. Berumur antara 18 ke 60 tahun.
3. Berat melebihi 50 Kilogram.
4. Cukup tidur lebih daripada 4 jam.
5. Tidak mengambil sebarang ubat sepanjang 24 jam.
(Termasuklah ubat untuk sakit kepala seperti panadol)
6. Tidak mengambil sebarang anti biotik sepanjang seminggu.
7. Bagi wanita tidak datang haid. Jika ya hanya hari ke enam keatas baru boleh menderma darah.
8. Tidak mendedahkan diri dengan risiko penyakit hubungan seks seperti AIDS dan Siplis.
9. Tidak terlibat dengan hubungan seks bebas atau bertukar-tukar pasangan lelaki atau wanita. (Risiko penyakit kelamin)
10. Tidak terlibat dengan hubungan sesama jenis. (Risiko penyakit kelamin)
11. Suami atau isteri atau pasangan seks tetap anda tidak terlibat dengan risiko penyakit kelamin. Info dapat di SINI

Banyak lagi info sihat KLIK SINI

Jenis Darah & Rahsia Personaliti


6 comments:

Nur Hanani said...

Saya tak pernah langsung derma darah..Takut tengok darah. Haritu dr amik darah sikit pun dah pitam :(

Entri Terkini: Fizikal dan minda relax...Yepppiiiii !!!

Gimi said...

Derma darah untuk kulit cantik

KiD said...

kid darah O... hehehe
Konsert Hore! Hore! Aznil BEST!

micky eyqa said...

hahahahaha igt dara td..

Cekodok said...

citt.. baru je nak amik dara yang free tadi tu.. haha...

nama pun derma kan.. mari penuhkan bank darah.. hehe

Cikgu Nurin said...

Akak tak pernah derma darah...sbb tekanan darah rendah...:)

*da follow*:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara