singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Monday, March 14, 2011

susah sangat ke nak stop merokok?

Dia memang perokok tegar, da banyak kali suruh berhenti hisap rokok tak nak dengar makin dihisapnya rokok tu. Mula2 dulu macam da nak stop sejuk hati tengok tapi eh tengok2 hisap lagi tuuu..memang nak piat telinga dia bila jumpa nanti..nanti kau!!

Dalam ketagihan dia merokok tu, sempat lagi berpakat ngan kawan ya mungkin kawan baik dia yang mungkin nak bantu bagi moral support kat dia suruh berhenti merokok. Terima kasih la kat kawan dia tu..Aku tau video ni agak 'keterlaluan' bagi aku sebagai part of his family sebab pertama kali start play video ni aku da tersentak!! .. Jangan sampai Abah Mak tengok video ni ye..Tapi secara halusnya dia cuba menyampaikan mesej bahana & risiko merokok siap dibuat congak kiraan berapa RM da dilaburkan sepanjang menjadi perokok tegar..


berderau darah aku tengok dengan selambanya dia smoke dalam video ni..
tapi aku fikir secara positif niat & tujuan dia upload video ni.
CONGRATZ!!! sebab awak BERANI!!



ternyata gamba2 ngeri yang tertepek kat kotak rokok
masih belum cukup menakutkan para perokok..
NAK BUAT MACAMANA LAGI??

Manala aku tak SAYANG, dia lah satu2 adik lelaki aku yang berbakat seni, tangan dia betul2 ada magic. Aku pun da malas da nak marah2 dia pun da besar panjang da boleh berfikir dengan waras bahaya merokok pada kesihatan dirinya. Harap dia da betul2 berhenti merokok sekarang sebab aku takde duit nak bagi duit rokok kat dia stiap kali dia ngecek (penah sekali dua aku bagi tapi warning jangan beli rokok, beli makanan!!) Aku ada stori pasal dia kat SINI..walau kami berjauhan & jarang kol / sms aku sayang dia sangat2. Aja senget!!!


4 comments:

Cekodok said...

hehe.. orang kata nak release tensen.. ntah.. tanak komen sangat.. alhamdulillah wa tak merookok.. tapi wa perokok sekunder.. mcm mana tu

Zakiyah Zainon said...

payahkan nak suruh orang berenti merokok ni..semuanya atas kesedaran sendiri, kalau orang paksa, tapi tuan body tak nak..apa nak buat...
sama2 la kita doakan ekkk

KiD said...

takde orang jual rokok.. setel.. ni naikkan harga, ada laa jugak perokok.. yang jual rokok, untung laaa.. hehehee
Kopiah Kait Special untuk Anakku

leyzajamil said...

@KiDhaha..rokok tu da berapa kali da naik..tetap nak beli jugak..sape nak jawab tuu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara