singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Monday, March 14, 2011

aku tahu Kau Mendengarnya Ya Allah..

Ya Allah..
perkenankan doaku ini Ya Allah,
aku begitu dambakan kehadiran seorang zuriat dari darah dagingku sendiri,
zuriat yang sempurna cantik rupa parasnya dan bijak keletah membesar,

Bertahun2 lamanya ku nantikan dengan sabar,
terkadang hilang jugak kawalan emosiku, mujur sempat disabarkan si suami,
Kelmarin, genap usia kelima tahun ulang tahun perkahwinanku dengan dia,
Alangkah manisnya hubungan kami jika diserikan dengan kehadiran zuriat kurniaanMu Ya Allah.


Subhanallah..
Maha Suci Allah..


Perkenankan doaku ini Ya Allah,
berikanlah kami berdua peluang untuk menikmati bahagianya menjadi ibu ayah,
Kau pinjamkan lah kepada kami zuriat dari SyurgaMu,
untuk menceriakan kesepian alam rumahtangga kami berdua..

Hanya Kau yang Maha Mengetahui Segala2nya Ya Allah..
Amiin..




15 comments:

Cekodok said...

sabar leyza.. mungkin denga ujian itu kamu berdua akan mendapat yang terbaik suatu hari nanti...

KiD said...

hye leyza,,,
selamat ulangtahun kelima.. dah cuba secara moden ke? tradisional jangan dilupa.. kid pun setahun 3 bulan baru "berisi"

leyzajamil said...

cekodok : trm kasih memahami..Amiin
kiD : tq kid .. mungkin blm ckup usaha sy agaknya..kne b'usaha lagi.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum sahabatku..

salam ziarah dan folo blog ini..

sesungguhnya Allah tidak akan menguji seseorang itu jika dia tak mampu hadapinya

leyzajamil said...

sahrom : terima kasih2x atas sokongan kamu :')

Abu Luqman said...

dah folow kamu ye

Abu Luqman said...

ziarah sini jap..dah folow kamu ye

sahromnasrudin said...

terima kasih bertandang ke blog saya..semoga bertandang kembali ;-)

sesungguhnya awak mampu hadapi ujian ini..kerana itulah Allah memilih saudara untuk menjalani ujian ini ....

leyzajamil said...

Ya Allah, ramai juga kawan2 yang memberikan sokongan kepadaku..Alhamdulillah terasa bersemangat semula :D

Cikgu Nurin said...

Sabar Ieyza..sepupu akak kawin selama 21 tahun baru dapat ( kawin umur 19 thn )..sekali dapat,ko berduyunnn tiba..kembar pun ada,skarang tgh preggy lg anak ke lima..hurmmm..sabar ye dik...kalau tension sgt pun,susah jugak..akak kawin 10 tahun,baru dapat sorang...

leyzajamil said...

kak nurin : Ya Allah..lamanya akk & sepupu tunggu. Hmm pasti ada hikmahN sebalik penantian sy selama ni kan..IAllah sy akan dpt yg terbaik daripadaNya kemudian hari..tq kak :)

Cikgu Nurin said...

Insyaallah...akak doakan...anak akak baru je darjah tiga..kalau kawin terus dapat anak dulu dah umur 17 atau 18 tahun...nak buat macam manakan..teruskan berdoa,berdoa dan berdoa....insyaalaah...ada hikmahnya kenapa Allah tak bagi sekarang,cuma Dia yang tahu...

Ayu@Sweetlilcraft said...

assalamualaikum Ieyza,

Memang ada hikmah disebalik ujianNya. Saya pun 5thn kahwin baru dpt. Mcm2 usaha, moden, tradisional..mmg takde yg ketinggalan. Doa,usaha dan jgn stress. Sampai satu masa taknak pikir, tp still usaha..tup2, Allah bg je.Kena yakin dgn Allah, pasti Allah akan kurniakan juga. Alhamdulillah, utk anak second ni tak lama sgt menunggu.

Mungkin Ieyza boleh cuba susu kambing al khishbun, ni laman web dia: http://proasli.blogspot.com/.

Yg petama lambat dpt, jd utk yg kedua ni sy usaha awal2. Susu tu sy minum 2 minggu lepas period. Alhamdulillah, melekat. Kita usaha je kan, Allah juga yg menentukan.

Jgn stress2 tau :)

iena_mieyna ^^ said...

=) sabar ye akak . amin..moga doa akak diperkenankan..

@in kh@lid said...

sama la prob kita....skang pun duk menumpang kasih ank sedara yg diambil sejak berusia setahun lbih...Semoga Allah mendengar doa kita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara