singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Wednesday, May 11, 2011

"Jom Conteng!"


Entri pilihan

Walaup0n berbeza cara penyampaian tapi maksudnya tetap sama, kami nak st0ri peng0rbanan dan kasih sayang ibu kami. Hai ibu, buat apa tuuu?

Serba ringkas cerita pengorbanan ibuku kebetulan pula sempena HARI IBU baru2 ni.

Ibuku yang kupanggil Emak tidak pernah berkira soal wang ringgit dengan anak2 walau dengan suaminya (Abahku). Terbaru kes kereta kena tarik , ibuku sebagai penjamin sudi & sanggup mengeluarkan dan mendahulukan wang simpanannya untuk membantu menebus semula kereta yang telah ditarik itu. Anak2 hendak meminjam duitnya untuk dibuat m0dal bisnes c0nt0hnya, juga diberikan tanpa banyak s0al. Ibuku mudah mempercayai anak2nya. Ah!! Terlalu banyak hutang dengan ibuku yang perlu aku jelaskan, biar pun tidak pernah ditanya bila hendak dilangsaikan. Banyak sekali contoh kalau hendak diceritakan di sini, tapi cukuplah jika aku katakan hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik jasa ibuku selama ini. Aku yakin setiap anak punya cerita dan kenangan pahit manis dengan ibu masing2..

SEORANG IBU BOLEH MENJAGA 10 ORANG ANAKNYA, TETAPI SEORANG ANAK BELUM TENTU BOLEH MENJAGA SEORANG IBUNYA.. 
(jaga lembu lagi baik, tau kenang budi tuannya)

We l0ve Y0u MAK!!

Entry DOne!!! Kini nak jawab soalan yang ditanya pula..

Apakah 3 perkara yang paling anda suka dengan blog contengconteng?

1. Live - banyak entri more to kisah2 kehidupan dahulu, kini & semasa.
2. Love - unsur2 kasih sayang antara ayah ibu, orang2 sekeliling even dengan Kucing The Cat
3. Laugh - semestinye tak kering gusi dengan skrip pada contengan kamu XOXO

Apakah 3 perkara yang anda rasa boleh diperbaiki?
1. contengan berwarna lagi menarik mungkin
2. buat workshop www.contengconteng.com 
    (peminat boleh asah bakat melukis)
3. buat video cara melukis / menconteng yang simple.

Apakah 3 barangan (merchandise) yang anda ingin blog contengconteng hasilkan? (Contoh: Mug, T-shirt, Kad Ucapan)
1. Kalendar meja
2. T-Shirt
3. Porchbag yang simple tapi comel ada gambar 'Kucing The Cat'

***
habis digeledah entri mana satu nak dipilih, terutama entri part Kucing The Cat tu hampir semuanya habis dibaca. Pening nak buat entri macamna la nak bagi nampak best ;P

Dapatkan lebih info tentang contest ''Jom Conteng!'' Di SINI




3 comments:

rara pinkmafia said...

ya.sorg ibu belum tentu boleh dijaga olrh anak2 nya.sedih kan.tp seorg ibu boleh jaga 10 anak.

Shamsuddin Amin said...

yup...
ak suke kata2 tu...^^

adwafarahin said...

bile ckp pasal ibu
mmg sedey sgt lah

argghhh! rindu mak sudah :'(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara