singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Tuesday, June 21, 2011

[foto] BERPANTANG MAUT sebelum AJAL..

Kejadian berlaku di Beijing, China. Ketika dia ditinggalkan ibubapanya sendirian di rumah, budak sekecil usia tiga tahun ini tergelincir dari tingkat lapan TETAPI terselamat dek kerana badan kecilnya tersangkut di celah2 air-con yang terpasang di dinding bangunan pada tingkat tujuh. Berapa lama budak itu tersepit di situ tidak pula diberitahu.Tapi berdasarkan gambar, pastinya hati lelaki berbaju putih itu berdebar2 ketika dia meniti slowly tepian dinding untuk menyelamatkan nyawa si kecil. Kasihannya la hai...

man : pity boy, uncle come to save you..

little boy : uncle, saya sakit..takuuut..huhuhu :'(

Orang ramai bertindak berani dan PANTAS membantu budak kecil itu apabila mendapati badannya menggelongsor sedikit demi sedikit dan akhirnya dia dapat diselamatkan sebelum jatuh terhempas ke bawah (ouch!!! tak dapat dibayangkan) Syukurlah, masih panjang umurnya........

I AM HERO!

YEAY!!!!!


moral : kanak2 kecil janganlah ditinggalkan sendirian, dibimbangi berlaku sebarang kejadian buruk yang bakal menimpa dirinya. Budak2 kalau ditegah jangan buat, lagi laa dia nak buat, haii budak2 sekarang semakin advance tak reti duduk diam. sumber




7 comments:

intan_blur said...

uisshhh..ngeri sungguh tgk pic tuh..
mcm mane la budk tu blh tselit kat tpt situ ye...hebat mu..!!

KiD said...

perrghhh.. camner laa jadi camtu sampai terkeluar tingap umah.. seb bek budak tu ok..

Adzriel @ Liza AB said...

memang ngeri je rasanya

leyzajamil said...

@ intan_blur hmm, entahlah..tak dpt nak m'bayangkannye.

leyzajamil said...

@ KiD hehe..kid mesti dah cuak tu, jaga anak awak tu baek2..

leyzajamil said...

@ Adzriel @ Liza AB a'ah..jadi iktibar utk kita semua.

Abszeen Picco said...

fuhhhh~ mcm kepala dia je yang tersangkut....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara