singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Wednesday, June 29, 2011

siapa amik telur nie berdosa..


salam all ^-^

sihat ke dok? cuaca tempat korang ok ke tak, cuaca sini tak menentulah kejap hujan kejap panas terik..susah nak meramalkan cuaca sekarang.


Begitu juga dengan gambar yang aku jumpa dalam fb seseorang, haha! sape suruh tak privatekan gambar, kan dah kena curik! halalkan je la yer. Bukan apa, bila tengok gambar tu serta-merta aku teringatkan kenangan zaman sekolah dolu2. Budak2 berhingus batch aku time sekolah rendah suka bebenor letak note cenggitu, konon nak takut2kan orang lain kalau mencuri nanti masuk neraka. HAHAHA!!! sapa ko nak tentukan orang lain masuk syurga or neraka jahanam?? bebudak, tau nak seronok aje mana nak sempat pikir buruk baik sebelum bercakap atau menulis ye tak? dah letak nota berbentuk amaran ganas pun akan tetap hilang juga segala pensil tekan2, pemadam, ruler, pen malah seluar sukan pun boleh hilang. haha..kenangan


Tu budak sekolah boleh la dimaafkan..Tak sangka la pulak ada di kalangan mereka yang terbawak2 sampai ke usia dewasa ni. tak boleh blah la sapa punya kerja tu. Ada komen menegur jugalah katanya pasal telor pun nak kecoh (berkira), apa salahnya makan sama2..ha betul juga tu. Dah ko letak barang makanan ko kat tempat awam, maka tu akan dikira sebagai makanan 'wakaf' lah kan? ko nak berkira, ko pergi lah makan sorok2 bawah meja tak pun ko makan dalam jam... *apadaaaa

sharing is caring, makan ramai2 makan rebut2 lagi best!



6 comments:

KiD said...

hahahahaa.. bikin lawak laaa hari ni...
Aku Bukan Blogger Buaya Darat!!

FazzYnameDcHuiB said...

wahahahahahaha. siyesly mmg teringat sangat zaman kejahilan dulu. dulu-dulu naik buaian. pastu punya takut buaian tu diambil orang bukan tulis nota, tp guna jari konon-konon tulis Alif, Lam,Lam, Ha. Sapa duduk dia dosa. Masuk api neraka 7. Adoyaii..da beso-beso ingat balik, malunye. hahahaha!!

leyzajamil said...

@ KiD ye ke lawak kid? biasa jer..

leyzajamil said...

@ FazzYnameDcHuiB waaah!! ingat lagi eh apa yang u buat kecik2 dolu, gud memory la u ni..hihi

intan_blur said...

ingt lagi time budak2 sek selalu ckp mcm tuh

aizamia3 said...

hahaha.. lawak sungguh..
tapi janganlah buat bila dah besar, kalau taknak bagi orang lain amik, simpan je kat tempat sendiri, tak pun jangan bawak langsung.. buatnye ada yang teringin kan kesian..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara