singgah baca di sini >>>> www.1001impianhidup.com

Wednesday, July 6, 2011

"Spam Blogs" >>> BEWARE blog removed!!!


Salam .. jenjalan semalam dapat tau info tentang Google pakat remove sesetengah blog disebabkan oleh terlalu banyaknya komen berlink di ruangan komen blog itu.





Mereka di antara yang melahirkan kerisauan tentang banyaknya blog yang telah diremove atau yang akan diremove, ada yang kata saya pun tak nak blog kena remove ada pulak yang bagitau dalam blognya ada 55 komen menunggu untuk dipublishkan .. Apa sebenarnya ni?

Jadi, nak tak nak aku terpaksa menggunakan comment moderator untuk tapis dulu setiap komen sebelum dipublishkan. Seeloknya buatlah auto publish tapi kita kenalah berjaga2 sebelum terkena!!! Tak pasal2 kena remove pulak blog kesayangan kita ni. Kawan2 pun sama2lah bagi sokongan ye, tamo lah tinggalkan lagi komen berlink anda di ruangan komen blog kawan2 kita yang lain. Jika ada kekurangan info di sini, harap diperbetulkan sebab saya budak baru belajar, baru sekarang saya tau apa itu 'spam' .. kihkihkih

Tapi kalau uolls nak tinggalkan link jugak, boleh dengan syarat guna link dalam bentuk text (sumber)







4 comments:

leyzajamil said...

kalau terkena remove jugak, aduiiyaii sayangnya kat blog ni..

bersama kak Es said...

kak es pun baru belajar..
tak boleh drop link masa komen ek?
pastu sepatutnya auto publish ke ... tak ?

leyzajamil said...

@ bersama kak Es ap yg sy faham, auto publish tu kureng berkesan, so nak tak nak kena pasang penapis komen jugak kak..mana yang berlink kita jgn publishkan..maaf ye -.-'

Ain_ Suke Senyum said...

ain singgah sini .
nak mintk tlg cument entry ni leh ?

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i'm campaigning Churp2 ..

ads ads ads ads ads ads

Beautiful Nara